Iranska revolucionarna garda raketirala položaje

Hronika
Iranska revolucionarna garda (IRGC) je saopćila da je gađala i uništila “špijunske štabove i lokacije gdje se okupljaju iranski neprijatelji” u Iraku.

Iz drugih izvora navodi se da su gađani položaji američke vojske u Iraku. Potvrđeni su napadi na bazu i aerodrom u Erbilu, na sjeveru Iraka.

“U ime Allaha, Milostivog, s povjerenjem u Svemogućeg Boga i blagoslovom Časnog Poslanika (s.a.v.s.), kao odgovor na nedavne terorističke zločine neprijatelja islamskog Irana, špijunski štab i mjesto okupljanja antiiranskih terorističkih grupa u dijelovima regije ciljano je balističkim projektilima IRGC-a ove noći”, saopćili su iz Iranske revolucionarne Garde.[TWITTER]1747008963831304575[/TWITTER]

Zvukovi jakih praskova i eksplozija odjekivali su diljem grada Erbila, a najmanje pet balističkih projektila pogodilo je grad. Udari dolaze u trenutku kada je Izrael ubio nekoliko najviših zapovjednika IRGC-a u Siriji.

U drugom saopćenju IRGC je saopćio da je pogodio “štab Mossada”. Nije poznato da li su pogođene američke baze u ovom gradu.

O žrtvama i materijalnoj šteti u udarima još nije poznato.

Izvori Međunarodne zračne luke Erbil saopćili su da su obustavljeni svi dolazni i odlazni letovi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *