Olimpik, Atalanta, Roma i Bajer u polufinalu Lige Evrope

Sport

U revanš susretima četvrtfinala Lige Evrope prednost iz prvog meča odbranili su Atalanta, Roma i Bajer Leverkuzen i izborili plasman u polufinale. A pridružio im se i Olimpik, koji je u Marseju bio bolji od Benfike posle boljeg izvođenja jedanaesteraca 4:2, pošto je posle 90 minuta slavio 1:0.

Iako je postojalo i drugačijih najava, Liverpul je u Bergamo došao ozbiljno rešen da napravi novo čudo. Tome svedoči i startna postava koju je izveo Jirgen Klop, najjača moguća u koju se vratio i Trent Aleksander-Arnold.

Upravo je on bio u glavnoj ulozi u sedmom minutu, kada je posle njegovog centaršuta lopta pogodila u ruku Ruđerija, koji je bio u šesnaestercu. Dosuđen je penal, koji je realizovao Mohamed Salah.

Egipćanin je u prvom poluvremenu imao još jednu veliku šansu, ali njegov pokušaj loba završen je pored gola. U nastavku Liverpul nije uspeo ne da postigne još koji gol, već ni veliku šansu nije napravio. Na kraju Atalanta ipak nije imala puno problema da odbrani veliku prednost sa Enfilda, iako je izgubila 1:0.

Milan je praktično bio nokautiran u Rimu posle 20-ak minuta. Tada je Roma golovima Manćinija u 12. i Dibale u 22. minutu vodila 2:0, ukupno 3:0. Ipak, rosoneri su oživeli u 31. minutu kada je Čelik dobio crveni karton a Roma ostala sa igračem manje. Ubrzo je četa Stefana Piolija pogodila prečku preko Loftus-Čika, ali na poluvremenu bilo je 2:0 za Romu.

Ispostavilo se da je nada bila varljiva. Milan jeste napadao, ali tek u 85. minutu uspeo je da dođe do gola. Gabija je zatresao mrežu, ali premalo i prekasno. Na kraju preporođena Roma pod De Rosijem potpuno zasluženo izbacila rosonere još jednom pobedom – 2:1.

Bajer je u sjajnom raspoloženju došao u London. Osigurana prva titula u istoriji kluba, nijedan pretrpljen poraz u svim takmičenjima u sezoni i prednost 2:0 iz prvog meča. Ali nju je već u 14. minutu Vest Hem prepolovio preko Antonija. Ali nažalost, ne samo Čekićara, već i čitave Engleske, to je bilo sve što je premijerligaš uspeo da uradi. Čak nije naneo prvi poraz Bajeru u ovoj sezoni, pošto je Frimpong postigao gol za 1:1 u 89. minutu i ekipa iz Leverkuzena se plasirala u polufinale.

A ovaj rezultat praktično je označio pobedu Bundeslige nad Premijer ligom u okršaju za još jedno mesto u Ligi šampiona naredne sezone, koje se deli na osnovu rezultata u ovoj sezoni.

U Marseju Olimpik je posle 90 minuta pobedio golom Mumbanje 1:0 i time izborio produžetke. Kako posle dodatnih pola sata nije bilo golova pristupilo se izvođenju jedanaesteraca.

Penal seriju otvorio je Anhel di Marija i na radost domaćih navijača pogodio stativu. Posle promašaja Di Marije za Benfiku su pogađali Kokču i Otamendi, ali Olimpik je držao prednost pošto su golove postizali Korea, Kondogbija, Balerdi i posle tri serije domaćin je vodio 3:2. A onda je u četvrtoj seriji penal za Benfiku promašio Antonio Silva, a pogodio je Luis Enrike za polufinale.

U polufinalu Lige Evrope koje se igra 2. i 9. maja koplja će ukrstiti Olimpik Marsej – Atalanta i Roma – Bajer Leverkuzen.

Soccer Football – Europa League – Quarter Final – Second Leg – Olympique de Marseille v Benfica – Orange Velodrome, Marseille, France – April 18, 2024 Olympique de Marseille's Gael Lafont, Pierre-Emerick Aubameyang and Faris Moumbagna celebrate winning the penalty shootout REUTERS/Christian Hartmann – UP1EK4I1OPNKS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *