Nakon Konakovićevog napada: Begović sklanja djecu na sigurno, ugrožena mu je sigurnost porodice

BIH
TROJKA ZAPOČELA OBRAČUN S MEDIJSKIM NEISTOMIŠLJENICIMA

Glavni urednik sedmičnog lista “Stav” Filip Mursel Begović danas je od dijela medija lažno optužen da “živi kao podstanar i plaća kiriju u stanu Osmana Mehmedagića Osmice” te da je to izjavio inspektorima SIPA-e tokom pretresa tog stana. Ovu laž je sa portala “Dnevnog Avaza” na svojem službenom Twitter nalogu prenio ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković, a njegovi su sljedbenici potom započeli pozive na obračun s neistomišljenicima. Begović tvrdi da je sigurnost njegove porodice najozbiljnije ugrožena te da će djecu skloniti na sigurno. Njegov Facebook post prenosimo u cijelosti:

R.I.


S adresom moje porodice se počelo javno razbacivati, poziva se novog ministra unutarnjih poslova da me se sankcionira, pa zaista mogu očekivati da će svoje prijetnje i ostvariti. Ovo nisu samo pritisci na medije i novinare, ovo je poticaj koji vodi u fizičke napade. Samo jedan u nizu učestalih poziva koji su adresirani i na druge moje kolege. A tek su jedan dan na vlasti.

Ovo nije ni prvi a očito ni zadnji put da se prijeti meni i mojoj porodici. Pa i smrću. Smatrao sam do sada da je dovoljno prijetnje prijaviti i zabilježiti. No, sada kada oni koji su prijetnje iznosili čine vlast, posebno uz ministra unutarnjih poslova sa “zavidnom” (krivičnom/nasilničkom) karijerom, sve je moguće. Ono što ću prvo napraviti, osim podnesenih tužbi, je skloniti svoju djecu na sigurno.”

VIŠE O TEMI: BEGOVIĆ DEMANTIRA KLEVETE: Živim u Nahorevu u privatnom stanu 10 godina, nisam podstanar Osmice, niti sam ikada bio

 

STAV


 

Označeno